VAD ÄR YINYOGA?

" Vi anväder inte oss av kroppen för att ta oss in i positionen. Vi använder oss av positionen för att ta oss in i kroppen"

Till skillnad från traditionell yoga fokuserar man inte på stretch eller perfektion i en slutposition. Yinyoga bygger istället på avslappnade och enkla ställningar, som alltid utförs sittande eller liggandes på en yogamatta. Metoden tillåter både kropp och sinne att hitta en lugn och har en mycket god effekt mot smärta, stress och spänningar. Yinyoga är en blandning av yoga och mindfulness (medveten närvaro). Istället för att träna musklerna går man djupare, och jobbar med bindväv, leder och ligament, som vi ofta är väldigt stela i.
Vad är Yinyoga?

För att verkligen förstå effekten av vad Yinyoga eller vilken yoga form som helst, gör med kroppen så måste man uppleva det själv. Läsa om yoga är som att läsa en restaurang menu när du är hungrig, intressant, kanske vattnas det i din mun, men inte förens du verkligen får använda dig av alla dina sinnen så som lukt, syn, smak och känsel så blir upplevelsen fulländad.   

Yinyoga passar alla typer av människor och alla kroppar, är ett fantastiskt komplement till annan fysisk träning såsom löpning, styrketräning och andra dynamiska yogastilar.

Läs mera på www.yinyoga.com

 

Följ mig gärna i sociala medier


"Om du inte själv vill förändra dig, kan ingen annan göra någonting" (Hippokrates)