Om mig

Hälsocoachen Isabella Almeteg

Jag heter Isabella Almeteg 43 år. 3 barns mamma, gift. Född och uppvuxen i Västerås. Bor i Kopparberg.

Jag älskar att inspirera människor till att våga göra ett aktiva val. Men jag har inte alltid varit de utan större delen av mitt liv haft en inre obalans av stress, rädsla, ångest och oro som har begränsat mina drömmar. Jag har de senaste åren lärt mig hur jag ska göra för att må bättre och ha bättre balans i mitt liv som ger mig en bra hälsa. Hälsa för mig är att lära sig att se situationer ur andra perspektiv, som att känna tacksamhet och lycka varje dag vilket gör att jag orkar hantera svårigheter på ett bättre sätt gör livet lättare att leva.  

Efter att ha fått vårt tredje barn 2011 så tog jag hjälp av en kostrådgivare som hjälpte mig med ett kostschema och gav mig ett intresse för näringslära. Jag började även leda gruppträningspass och en ny värld öppnades upp. Att få inspirera, motivera och lyfta andra människor blev en dröm för mig. Så härligt att se hur andra människor får och ger energi, lyckohormonerna flödar i gruppträningssalen!

Jag började utbilda mig som kostrådgivare för att lära mig själv mer om näringslära och för att hjälpa mina klienter och mitt företag öppnades år 2016. Men jag var fortfarande osäker på mig själv, vågade inte tro på mig själv. Mitt självprat var fortfarande ”jag kan inte” och en inre stress pågick. Jag ville så otroligt mycket, men vågade inte ifall någon skulle upptäcka att jag inte hade svaren på allt så skulle jag misslyckas!

När jag började ICC Coach utbildningen så skulle jag få lära mig att ställa öppna frågor. Tyckte att det var ett enkelt sätt att vara trygg med vilka frågor jag ska ställa. Med utbildningen så fick jag även rannsaka mig själv och mina gamla begränsade övertygelser som jag har trott på sen barndomen och trott att de inte går att ändra på, jag bara är sådan. En hälsocoach hjälper dig att utvecklas och nå din fulla potential.

Jag började utvecklas i mitt inre, mitt självprat ändrades och min självkänsla blev bättre och jag var snällare mot mig själv.

Under den här tiden upptäckte jag en synlig knöl på mitt högra bröst. Det visade sig vara en cancerknöl.

Jag hade fått Bröstcancer och opererades i december 2017. Eftersom jag hade rädslor så fick jag använda mig av Mental Träning för att ta mig igenom alla behandlingar, vilket jag gjorde och det har stärkt mig ytterligare.

Jag mådde bra, kunde känna mig lugn, trygg och säker under hela processen och de är ett kvitto på att Mental förberedelse hjälper för att minska stress. 

Här är mina utbildningar under tid och de uppdateras regelbundet:  

 • HRV Träning 2019 Steg 3 
 • NLP 2018–2019 
 • HRV Tränare 2018 Steg 1 och Steg 2 
 • Internationell Certifierad LifeCoach (Skandinaviska Ledarhögskolan) 2018 
 • Internationell Certifierad Coach (Skandinaviska Ledarhögskolan) 2017  
 • Hälsokompetens (Svenska näringsakademin) 2017 
 • Lic. Kostrådgivare fördjupnings utb. (Svenska näringsakademin) 2016 
 • Hälsoinspiratör (Svenska näringsakademin) 2016 
 • Lic. Kostrådgivare. Distans utb. (Svenska näringsakademin) 2015 
 • Gruppträningsansvarig (FortGjort) 2013 
 • Grupptränings inspiratör (FortGjort) 2012 

 Livscoaching


Mentalträning

NLP

HRV

Hälso- kostrådgivning


Idag blir vi överösta av "nya" dieter, Quickfix, pulver, piller och bantningspreparat via sociala medier och dagstidningar.

Medans snabbmatskedjorna växer så det knakar och utbudet av snabba kolhydrater ökar i alla matvarubutiker.

Detta förvirrar oss som konsumenter och leder lättare till att vi överäter.

Med hjälp av sunda tips och riktlinjer, motivation och inspiration så hjälper jag dig att hitta rätt för att få en balanserad och hållbar livsstil.

Vad behöver du hjälp med:

 • Förbättra dina matvanor 
 • Viktnedgång 
 • Viktuppgång 
 • Viktstabilitet 
 • Förbättra blodsockervärden 
 • Sänka blodtryck eller blodfetter
Kostdagbok

När du skall göra en förändring, så går vi igenom vad när och hur du äter i dagsläget. Du får tillgång till ett personligt konto hos Nutrition Data, där du redovisar allt som du äter och dricker under några dagar. Jag får en överblick av ditt intag under alla måltider, ser antal kalorier och eventuell brist på vitaminintag och utgår därifrån med vad vi kan ändra, lägga till eller ta bort som leder till en bättre kosthållning för dig.

Du har även tillgång till färdiga recept ur en stor receptbank och kan även lägga in dina egna recept för att se hur kalorifördelningen ligger.

Ett enkelt och smidigt program som uppskattas av många kunder!

Resultat

För att se sina egna resultat vid så rekommenderar jag att mäta med måttband på kroppens olika ställen och dokumentera det regelbundet och ta helkroppsbilder med kameran. Det ger dig mera motivation och triggar dig till att fortsätta din resa. Sen är det bra och bli påmind om varför du började din viktresa och hur långt du har kommit!

Vågen kan vara förrädisk och den skall man inte lita på. Din vikt varierar med 1-3 kg från morgon till kväll beroende på vad du har ätit och druckit och dina toalett vanor.

"Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln. Eftersom vår hjärna är plastisk, dvs förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av allt vi tänker. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret.”

— Överläkaren och hjärnkirurgen Nisse Simonson

Följ mig gärna i sociala medier


"Om du inte själv vill förändra dig, kan ingen annan göra någonting" (Hippokrates)